Groningen

noord drenthe krant

= Redactie: Henk Bakker Activiteiten (HBA) Winde (050) 309 07 57 =
oude kranten: = 2000 = 2001 = 2002 = 2003 = 2004 = 2005 = 2006 = 2007 = 2008 = 2009 = 2010 =
= Krant week = 2 12 18 = nieuwste krant      Agenda excursies stad Groningen

Editie week 41 (2011)

HBA te Winde:
* Voor uw Website
* Opmaak clubbladen
* Opmaak folders, enzovoort
Maar ook voor uw:
*
Kunstexcursie,
*
Grachtenwandeling Groningen,
* Fraaie stadsrondrit Groningen
foto henk bakkerEen kunstexcursie door de stad Groningen? Klik hier!
ali bakker advies begeleiding werk cwi werkloos loopbaanbegeleiding trainingenAli Bakker voorziet in uw behoefte aan advies, begeleiding en trainingen op werkgebied.
De mooiste blokhutten, tuinhuizen en houten garages vindt u bij
Van der Vinne Houtbouw in Vries
! dekorf natuurwinkel rodenLekker en gezond voedsel geproduceerd zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen koopt u bij De Korf te Roden!
aly koekoek schilderijenWebsite kunstenares Aly Koekoek uit Vries. Betaalbaar en exclusief.
radio loepProgramma's Lokale omroepvan gemeente Tynaarlo 105.9 FM Kabel 105.5 (radio van gemeente Tynaarlo)
Tel: (050) 309 11 23
foto noord drentheHeeft u een verzoek voor een foto in deze krant van een plek, straat, huis of gebouw in Noord Drenthe, laat het weten door het formulier in te vullen.

Websites van politieke partijen in Noord Drenthe:


politiek noordenveld tynaarlo CDA Tynaarlo
politiek noordenveld tynaarlo D66 Tynaarlo
politiek noordenveld tynaarlo Gemeentebelangen Tynaarlo
politiek noordenveld tynaarlo Groenlinks Tynaarlo
politiek noordenveld tynaarlo Leefbaar Tynaarlo
politiek noordenveld tynaarlo PvdA Tynaarlo
politiek noordenveld tynaarlo  VVD Tynaarlo

politiek noordenveld tynaarlo CDA Noordenveld
politiek noordenveld tynaarlo D66 Noordenveld
politiek noordenveld tynaarlo Groenlinks Noordenveld
politiek noordenveld tynaarlo
Gemeentebelangen Noordenveld
politiek noordenveld tynaarlo PvdA Noordenveld
politiek noord drenthe VVD Noordenveld
Door drukte lukt het helaas niet elke week een krant uit te brengen. Ons excuus.
Wie wil helpen de krant actueel te houden? Bijvoorbeeld in stagaire? Begeleiding aanwezig!
© foto's, website: HBA. In veel gevallen kan een grotere foto worden geleverd. Ook kan HBA in opdracht digitale foto´s leveren gemaakt in Noord Drenthe of Zuid Groningen.

Statenverkiezingen 2007
Uitslag gemeente Tynaarlo:
Uitslag gemeente Noordenveld


Agenda excursies stad Groningen


restaurant dieronvriendelijk foie grasDe volgende restaurant in de buurt hebben nog steeds foie gras op hun menu staan. Vlees eten is nooit diervriendelijk, maar dit tart elk inlevingsvermogen:

Herberg Onder de Linden
Burg. van Barneveldweg 3
9831AD Aduard

In de Groene Lantaarn
Hoogeveenseweg 17
7921PC Zuidwolde

Muller
Groote Kromme Elleboog 13
9712BJ Groningen

Parelvisser
De Gelkingestraat 58-60
9711NE Groningen

Vlindertuin
Stationsweg 41
9471GK Zuidlaren.

Heerenveen:
De stad Heerenveen is de eerste stad in Nederland waar geen foie gras meer wordt verkocht. Meer dan 40 restaurants en cateraars in Heerenveen hebben gezegd dit product niet (meer) op de kaart te zetten. Foie gras is een omstreden product, vanwege de zeer dieronvriendelijke dwangvoedermethode.

kalfjes vlees


Klachtenlijn Vliegveld Eelde

Heeft u klachten die te maken hebben met het luchtverkeer rond vliegveld Eelde, bel dan de Klachtenlijn Vliegveld Eelde.
Telefoonnummer Klachtenlijn Vliegveld Eelde: (050) 309 3009
Een klachtenformulier is te vinden op de website van de Commissie Milieuhygiëne Luchtvaartterrein Eelde.

(Er wordt slechts af en toe nog nieuws gepubliceerd)

Filatelie Assen Drenthe postzegels Mooi Nederland Vleeseters verzoorzaken veel dierenleed (bel 144!), bekijk het filmpje, indien u niet misselijk wordt, dan heeft u uw hoofd diep in het zand zitten (of geen hart).

Paul McCartney

Filatelie Assen Drenthe postzegels Mooi Nederland Utrecht
(ingezonden)
Na een halve eeuw vindt op zaterdag 12 mei 2012 een reünie plaats van de zesdeklassers die in 1962 of in 1963 de Mgr. Ariënsschool, gevestigd aan de Duurstedelaan te Utrecht, hebben verlaten.  De locatie van de reünie is Pagelaan 1A, 3525 GW Utrecht.

Met een aantal oud-leerlingen heeft de reünie commissie reeds contact. Wij proberen zoveel mogelijk klasgenoten van toen te bereiken. Bent u ook een klasgenoot en benieuwd naar elkaar? Meld u dan aan  via het e-mailadres: ariens6162en6263@gamil.com

Geef daarbij aan, uw naam, adres, telefoonnummer(s) en het jaar, waarin u deze school heeft verlaten. De reünie commissie zal dan contact met u opnemen.
U bent van harte welkom!!
Namens de reüniecommissie,
Jacques Hovius en Georgette Döderlein de Win.
(nov 2011)

Filatelie Assen Drenthe postzegels Mooi Nederland Aa en Hunze

  ALLERLAATSTE PLAATSING VAN ‘VREEMDE EENDEN’ IN EEN EXPOSITIE                          

Na een zwerftocht van een halfjaar door de stroomdalen van Aa en Hunze, komen de inmiddels bekende ‘Vreemde Eenden” van het kunstproject van de Stichting Beeldend Kunstenaars Aa en Hunze in rustiger vaarwater.
Ze zullen voordat de veiling op het gemeentehuis plaatsvindt, worden tentoongesteld in ‘Galerie Pommona’ te Gasselternijveen.
Inmiddels wordt er hard gewerkt om ze schoon te maken en schades te herstellen. Dat was wel nodig.
Ze bleken weliswaar goed bestand tegen het soms barre weer van deze zomer, tegen de klimpartijen van kinderen, maar hadden het zwaar te verduren onder de moedwillige vernielzucht van volwassenen. Dat gaf erg veel extra werk. De expositie van deze eenden vindt plaats in de galerie van de initiatiefneemster en bedenkster van het project.
De expositie betreft niet alleen de grote kunsteenden, maar ook de oorspronkelijke ontwerpen van de kunstenaars. Tevens worden foto’s van de eenden op de allermooiste plekjes in de stroomdalen van de Aa en de Hunze tentoongesteld.
Deze foto’s zijn van provinciaal fotograaf Willem Jan Kleppe, fotoclub GIAF uit Gieten en van een aantal particulieren.
Later op 11-11-11 zullen deze 11 eenden worden geveild op het Gemeentehuis, waarbij burgemeester Eric van Oosterhout als veilingmeester zal optreden.

Opening van de expositie: Zo. 16 oktober, 15.00 uur. Galerie Pommona, Hoofdstraat 58, 9514BG. Gasselternijveen.
(zie ok hieronder voor meer info)

Filatelie Assen Drenthe postzegels Mooi Nederland Jagers
Jagers lijken alleen moordend van de natuur te kunnen genieten. Hun oorlogsgeluiden met kermgeluiden van dieren zijn dagelijks weer te horen.

Filatelie Assen Drenthe postzegels Mooi Nederland Winde
In de berm van de Kibbelslaglaag in Winde is in mei 2011 afval gedumpt. De gemeente is ondertussen op de hoogte gesteld en heeft het direct opgeruimd.
Wie herkent het matras, de integralhelm of/en de gele hogedrukspuit? Verder lag er een ventilator, lege jerrycan's, karton en groene kapotte gieter.
Graag zouden we willen weten wie hier zijn of haar rotzooi heeft gedumpt, daarom 100 euro voor de tip die leidt naar de eigenaren/dumpers. Stuur email/tips naar deze krant.

afval winde

afval winde

afval kibbelslaglaan winde


cultuur aa hunzeFilatelie Assen Drenthe postzegels Mooi Nederland Schipborg/Drenthe
Vreemde Eend in de Bijt

GEMEENTE AA EN HUNZE CULTURELE GEMEENTE VAN DRENTHE

Stichting Beeldend kunstenaars Aa en Hunze presenteren op zaterdag 21 mei om 12 uur bij restaurant ‘De Drentsche Aa’ in Schipborg hun kunstproject. Burgemeester Eric van Oosterhout en gemeentedichter Egbert Hovenkamp zullen daarbij aanwezig zijn. 

Filatelie Assen Drenthe postzegels Mooi Nederland Wereld
Teken de petitie tegen de ondierlijke, onmenselijke, onbeschaafde transporten van dieren.

dieren transporten dierenmishandeling
Na een ellendig leven naar het slachthuis. Zo gaan sommige kippenboeren met hun dieren om..

dier trasport jonge kalveren
Na een kort leven gaat deze baby-koe naar het slachthuis. Wilt u hier aan meedoen en voor verantwoordelijk zijn? Eet diervriendelijk, lekker en plantaardig

Filatelie Assen Drenthe postzegels Mooi Nederland Aa en Hunze
Gemeente Aa en Hunze is in 2011 dé culturele gemeente van de provincie Drenthe en heeft daarvoor als titel gekozen; CULTUURLIJK.
Deze naam geeft de verbondenheid tussen cultuur en natuur aan, welke in onze gemeente zo'n grote rol speelt. Er zullen komend jaar diverse activiteiten plaats gaan vinden op cultureel en kunstzinnig gebied waarbij deze verbondenheid zal worden benadrukt. De media zal hieraan ruimschoots aandacht besteden.
Een twaalftal beroepskunstenaars van Stichting Beeldend Kunstenaars 'Aa en Hunze' hebben toegezegd mee te werken aan het project "Vreemde eend in de bijt" in het kader van 'Cultuurlijk Aa en Hunze'.
Met dit project wordt gestreefd naar een optimale uitdrukking van de samenhang tussen natuur en cultuur. Organisatorisch wordt het een samenwerking tussen kunstenaars, terreineigenaren, onderwijs en zorg.
aa en hunze cultuurLangs de oevers van de stroomdalen van de Drentse Aa en de Hunze, waaraan onze gemeente zijn naam heeft te danken, worden bezocht door een vlucht 'vreemde eenden', grote kleurrijke door de deelnemende kunstenaars beschilderde eenden. Iedere kunstenaar zal dit op geheel eigen wijze en in persoonlijke stijl doen. De kunsteenden zullen prachtig contrasteren met de omliggende groene natuur. De eenden zullen bij toerbeurt op verschillende locaties nabij de Drentse Aa en de Hunze voor bezoekers zijn te bewonderen. Het verplaatsen van de eenden van de ene naar de andere locatie is al even bijzonder als de kunstwerken zelf, namelijk met Citroën 2CV's, in de volksmond 'Eenden' genoemd. Leden van verschillende Citroën 2CV's hebben hun medewerking al toegezegd.
Naast de grote "vreemde eenden" zullen er op andere plaatsen ongeveer 300 kleine vreemde eenden aanwezig zijn. Deze kleine eenden worden door schoolkinderen en bewoners van zorginstellingen beschilderd. De totale collectie van kleine eenden zal op diverse plaatsen te zien zijn.
Voor de uitvoering van dit project zijn wij op zoek naar fondsen, donateurs en sponsors, die de natuur een warm hart toe dragen.
Na afronding van het project, zo ongeveer eind december 2011 worden de kunsteenden geveild voor een goed doel.

Filatelie Assen Drenthe postzegels Mooi Nederland Peizer- en Eeldermaden

glas fietspad peziermaden

Het fietspad langs De Verlende Boterdijk is letterlijk een puinhoop. Je glijdt alle kanten op, het is hobbelig, gevaarlijk en ligt vol glas. Het project heeft erg veel geld tot zijn beschikking, maar blijkbaar mogen de veel gebruikte fietspaden niets kosten.
Er is al een fiester met lekke band gezien. Ondertussen heeft een persoon een groot deel van de middag glas lopen zoeken, het gevonden glas gooide hij in de slot ernaast.
Er ligt nog steeds glas. Fietsers opgelet!

Het is voor fietsers slecht geregeld langs de Zanddijk en Verlengde Boterdijk in de Peizer- en Eeldermaden, ten zuidwesten van de stad Groningen. Dan weer blubber, dan weer glas als plaveisel of borden met afgesloten voor verkeer, maar waar fietsers wel langs kunnen.

peizermaden slechte fietspaden

Het is voor fietsers slecht geregeld langs de Zanddijk en Verlengde Boterdijk. De goede en verharde fietspaden zijn veelal verwijderd. Ze lijken weinig serieus genomen te worden.

peizermaden fietsvoorzieningen

De gemeente Tynaarlo is aan de Bakkerslaan bij Eelderwolde aan het graven geweest in een verkeersdrempel, maar vindt het niet nodig het ontstane gat in de drempel weer te herstellen.

fiestpaden peizer eeldermaden

De gemeente Tynaarlo heeft een prachtig fietspad aangelegd. Het nieuwe fietspad langs de Omgeleide Eelderdiep wordt veel gebruikt en is doorgetrokken naar de Verlengde Boterdijk.
Wel is het slecht voor de wildstand, want je ziet er minder fauna dan voor aanleg fietspad.


wandelarrangement zuid groningen noord drenthe Noord Drenthe / Zuid Groningen
Er is nu een verzorgde zesdaagse arrangement voor wandelaars. U wandelt van de stad Groningen via Zuidlaren en Anloo naar Assen en via Veenhuizen en Norg, Roden weer terug naar Groningen. Ruim 120 km in 6 dagen. Het kan ook sneller of korter. Bagage vervoer mogelijk. De slaapplaatsen worden voor u geregeld. U kunt slapen op luxe locaties als hotels of Bed en Breakfest.
Kijk hier voor meer informatie.


 

peize auto te water Peizermaden
1000 euro beloning
!!
Vrijdagavond 24 maart 2006 is een geparkeerde wijnrode Citroen AX auto in de sloot aan de Zanddijk geduwd. Voor degene die tips kan geven die naar de daders leidt, staat een beloning van 1000 euro te wachten.
Bel 050 309 14 40 of email.

Dit geldt nog steeds!

Meer foto's.
(foto: website WWW.112groningen.nl)


Heeft u nieuws of iets voor de agenda? Geef het door! Via email: noorddrenthekrant@burohba.nl of onderstaand formulier
(alleen kant en klare persberichten worden geplaatst):

Mijn naam:

Telefoonnummer (verplicht):

Mijn nieuwsbericht of opmerkingen over deze krant: